Sociale zekerheidsrecht

Het sociaal zekerheidsrecht is een rechtsgebied waar veel mensen mee te maken hebben als financieel vangnet als men niet of tijdelijk niet in staat zijn om met arbeid een inkomen te verwerven. Het betreft een uitgebreid stelsel aan uitkeringen. Bij ziekte kunt u aangewezen zijn op een WAO-, WIA- of Ziektewetuitkering. Ook kan het zijn dat u door werkloosheid in de WW bent beland of dat u een beroep moet doen op de bijstand. Maar ook de sociale voorzieningen zoals de kinderbijslag (AKW) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) zijn onderdeel van het sociaal zekerheidsrecht.

Vanwege bezuinigingen worden de regels de laatste jaren steeds strenger toegepast. Zo kan het gebeuren dat u jarenlang een arbeidsongeschiktheidsuitkering heeft ontvangen en dat u opeens (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt wordt verklaard terwijl u het hier niet mee eens bent. Of u wordt geconfronteerd met een opschorting van uw bijstandsuitkering, omdat de uitkeringsinstantie vindt dat u niet aan de informatievoorziening voldoet.

Dergelijke situaties zijn erg vervelend en ingrijpend, zeker als u voor uw dagelijks leven bent aangewezen op de betreffende uitkering. Het is dan ook van belang dat u tijdig aan de bel trekt zodat onze gespecialiseerde juristen voor u het meeste uit de zaak kunnen halen.

U kunt denken aan de volgende wetten waar wij u uitstekend in kunnen bijstaan en adviseren:

  • Algemene kinderbijslagwet (AKW),
  • Algemene nabestaandenwet (ANW),
  • Algemene ouderdomswet (AOW),
  • Wet werk en bijstand (WWB),
  • Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO),
  • Werkloosheidswet (WW),
  • Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)/ Wet arbeidsongeschiktheid (WAO),
  • Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor jonggehandicapten (Wajong).

Als u het niet eens bent met een beslissing van een uitkeringsinstantie kunnen wij u helpen om in bezwaar of beroep te gaan tegen deze beslissing. Onze deskundige juristen zijn uitstekend op de hoogte van alle wet- en regelgeving omtrent de uitkeringen en staan  u hierin graag bij. Het is belangrijk tijdig aan de bel te trekken zodat we het meest haalbare voor u uit de zaak kunnen halen.

Contact

A.L.P. Advocaten
Molenstraat 53

5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736

By Gregor Cresnar

Advies

By Gregor Cresnar

Bemiddeling en mediation

By Gregor Cresnar

Gerechtelijke procedures

Wat cliënten over ons zeggen

“Erg blij gekozen te hebben voor A.L.P. Advocaten toen ik werd ontslagen. Ze zijn erg begripvol, heel behulpzaam en daarbij goed betaalbaar. De zaak is helemaal naar wens opgelost en ik ben erg tevreden over het resultaat. A.L.P. Advocaten is uiterst vakkundig en een geweldige steun voor mij geweest!”

Mnr. Schoonhoven uit Duiven

“Wist niet wat ik moest doen toen ik onterecht een incassobureau op mijn dak kreeg. A.L.P. Advocaten heeft me hierbij uitstekend geholpen en hebben er zelfs voor gezorgd dat ik geld terugkreeg. Het heeft me zelfs minder gekost dan ik van te voren dacht. Ze zijn erg professioneel en het is duidelijk dat ze goede kennis van zaken hebben. Zeer tevreden!”

Mevr. Toermalijn uit Nijmegen

“A.L.P. Advocaten komen echt voor je recht op en weten van aanpakken. Na een paar telefoontjes met mijn werkgever hebben ze ervoor gezorgd dat ik toch een vast contract kreeg. Ik ben goed behandeld er werd mij altijd goed en duidelijk te woord gestaan. Kortom ben over de hele linie dik tevreden.”

Mnr. Sahin uit Arnhem

© Copyright  A.L.P. Advocaten
Privacyverklaring | Cookies

Contact

Molenstraat 53
5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736