Bestuursrecht

In het bestuursrecht gaat het om de rechtsverhoudingen tussen een burger en de overheid. De gemeente, provincie, Belastingdienst en de Politie zijn allemaal overheidsinstellingen waar u vaak mee in aanraking komt.  

Geschillen met overheden kunnen op veel verschillende vlakken voorkomen. In het dagelijkse leven kunt u bijvoorbeeld te maken hebben met de weigering van de gemeente om een vergunning te verlenen. Maar ook verkeersboetes vallen onder het bestuursrecht. Dit zijn complexe en lastige situaties waarbij u de hulp van onze deskundige juristen goed kunt gebruiken!

A.L.P. Advocaten kunnen u uitstekend adviseren en begeleiden bij geschillen met een overheidsinstantie. Denk hierbij onder andere aan:

  • Vergunningen: aanvragen, afwijzing en bezwaar & beroep
  • Subsidie verlening: aanvragen, afwijzing en bezwaar & beroep
  • Bestuursdwang en last onder dwangsom
  • Bestuurlijke boetes
  • Bestemmingsplan, onteigening, planschade
  • Onrechtmatig overheidshandelen: overheidsaansprakelijkheid
  • Verkeersboetes  (regelgeving Wegenverkeerswet)
  • Alle andere overheidshandelen

Beslist de overheid in uw nadeel? Wacht niet langer af. Meestal is de bezwaartermijn slechts zes weken en soms korter. A.L.P. Advocaten weet de weg in de regels van het bestuursrecht. Trek tijdig aan de bel zodat u met ons sterker staat tegen een overheidsinstantie en we het maximale voor u uit de zaak kunnen halen.

Contact

A.L.P. Advocaten
Molenstraat 53

5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736

By Gregor Cresnar

Advies

By Gregor Cresnar

Bemiddeling en mediation

By Gregor Cresnar

Gerechtelijke procedures

Wat cliënten over ons zeggen

“Erg blij gekozen te hebben voor A.L.P. Advocaten toen ik werd ontslagen. Ze zijn erg begripvol, heel behulpzaam en daarbij goed betaalbaar. De zaak is helemaal naar wens opgelost en ik ben erg tevreden over het resultaat. A.L.P. Advocaten is uiterst vakkundig en een geweldige steun voor mij geweest!”

Mnr. Schoonhoven uit Duiven

“Wist niet wat ik moest doen toen ik onterecht een incassobureau op mijn dak kreeg. A.L.P. Advocaten heeft me hierbij uitstekend geholpen en hebben er zelfs voor gezorgd dat ik geld terugkreeg. Het heeft me zelfs minder gekost dan ik van te voren dacht. Ze zijn erg professioneel en het is duidelijk dat ze goede kennis van zaken hebben. Zeer tevreden!”

Mevr. Toermalijn uit Nijmegen

“A.L.P. Advocaten komen echt voor je recht op en weten van aanpakken. Na een paar telefoontjes met mijn werkgever hebben ze ervoor gezorgd dat ik toch een vast contract kreeg. Ik ben goed behandeld er werd mij altijd goed en duidelijk te woord gestaan. Kortom ben over de hele linie dik tevreden.”

Mnr. Sahin uit Arnhem

© Copyright  A.L.P. Advocaten
Privacyverklaring | Cookies

Contact

Molenstraat 53
5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736