Onze tarieven

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde, maar toch betaalbare advocaat? Gespecialiseerde rechtsbijstand hoeft niet duur te zijn. Door de advocaten zal altijd worden medegedeeld of na kosten-baten analyse procederen zinvol is.

  1. Het kan zijn dat u verzekerd bent voor rechtsbijstand, de rechtsbijstandsverzekering. Uw verzekeringsmaatschappij betaalt dan de kosten van de advocaat.
  2. Het kan zijn dat u recht heeft op subsidie (toevoeging) van de overheid, zodat u alleen een eigen bijdrage hoeft te betalen. Deze eigen bijdrage wordt in sommige gevallen volledig vergoed door de gemeente waar u staat ingeschreven.
  3. Het kan zijn dat u een zaak heeft die ‘no cure, no pay’ afgehandeld kan worden.
  4. Het kan zijn dat geen van bovenstaande situaties op u van toepassing is en u het uurtarief verschuldigd bent.

Hieronder vindt u nadere uitleg.

Uurtarieven

Het uurtarief van mr. R. Laatsman, mr. Gerrits en mr. Van der Pol bedraagt € 215,00 exclusief btw.

Een prijsafspraak maken met de advocaat behoort ook tot de mogelijkheden.

Wij hanteren geen extra kantoorkosten of andere onnodige kosten.

No cure no pay

In sommige situaties kan een no cure no pay afspraak worden gemaakt. Niet in alle gevallen is dat toegestaan door de Nederlandse Orde van Advocaten. In incasso-zaken of letselschadezaken kan in zijn algemeenheid een zaak op deze wijze worden afgehandeld.

Pro deo / advocaat van onvermogen / toevoeging / gratis advocaat

Onze advocaten werken ook pro deo. Indien u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt, betaalt u uitsluitend een geringe eigen bijdrage en soms niets (last tot toevoeging). De overige kosten van rechtsbijstand worden in voorkomende gevallen volledig vergoed door de overheid (bijzondere bijstand). U heeft dan een gratis advocaat.

Of u voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt is met name afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (https://www.rvr.org/) kunt u controleren of uw kosten worden vergoed.

Het opstellen en indienen van een verzoekschrift ter verkrijging van schadevergoeding in een strafzaak is gratis.

Ook bijstand voor slachtoffers in strafzaken bij ernstige geweldsmisdrijven of zedenmisdrijven wordt gratis voor u gedaan. Vergoeding verloopt via de rechtbank of via de Raad voor Rechtsbijstand.

Rechtsbijstandsverzekering?

Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft, heeft u het recht om uw eigen advocaat te kiezen bij een gerechtelijke procedure. Dit wordt de vrije advocaatkeuze genoemd. Dit een wettelijk recht, een grondrecht. Uw verzekeraar betaalt dan uw advocaatkosten.

Indien u over een rechtsbijstandverzekering beschikt in uw zaak, benaderen wij met uw toestemming uw rechtsbijstandsverzekeraar om de bevestiging van die dekking te vragen.

Ook kunt u een second opinion vragen bij ons. Deze second opinion wordt veelal volledig vergoed door de verzekeringsmaatschappij. U kunt dan zeker zijn van uw zaak.

Contact

A.L.P. Advocaten
Molenstraat 53

5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736

By Gregor Cresnar

Advies

By Gregor Cresnar

Bemiddeling en mediation

By Gregor Cresnar

Gerechtelijke procedures

Wat cliënten over ons zeggen

“Erg blij gekozen te hebben voor A.L.P. Advocaten toen ik werd ontslagen. Ze zijn erg begripvol, heel behulpzaam en daarbij goed betaalbaar. De zaak is helemaal naar wens opgelost en ik ben erg tevreden over het resultaat. A.L.P. Advocaten is uiterst vakkundig en een geweldige steun voor mij geweest!”

Mnr. Schoonhoven uit Duiven

“Wist niet wat ik moest doen toen ik onterecht een incassobureau op mijn dak kreeg. A.L.P. Advocaten heeft me hierbij uitstekend geholpen en hebben er zelfs voor gezorgd dat ik geld terugkreeg. Het heeft me zelfs minder gekost dan ik van te voren dacht. Ze zijn erg professioneel en het is duidelijk dat ze goede kennis van zaken hebben. Zeer tevreden!”

Mevr. Toermalijn uit Nijmegen

“A.L.P. Advocaten komen echt voor je recht op en weten van aanpakken. Na een paar telefoontjes met mijn werkgever hebben ze ervoor gezorgd dat ik toch een vast contract kreeg. Ik ben goed behandeld er werd mij altijd goed en duidelijk te woord gestaan. Kortom ben over de hele linie dik tevreden.”

Mnr. Sahin uit Arnhem

© Copyright  A.L.P. Advocaten
Privacyverklaring | Cookies

Contact

Molenstraat 53
5341 GB Oss
0412 450 104
info@alp-advocaten.nl
KvK: 70234736